🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Totaalaanbod bloeddruk en leefstijl

Wat is totaalaanbod bloeddruk en leefstijl?

Totaalaanbod bloeddruk en leefstijl is een programma in samenwerking met de huisarts voor mensen met een verhoogde bloeddruk. Dit programma bestaat uit 3 onderdelen: bijeenkomsten met de leefstijlcoach, zelf bloeddruk meten en doorgeven aan de praktijkondersteuner en het volgen van online leefstijlmodules.


Totaalaanbod bloeddruk en leefstijl is een programma in samenwerking met de huisarts voor mensen met een verhoogde bloeddruk. Standaard kom je niet meer naar de praktijk, maar heb je digitaal contact met de praktijkondersteuner. Je meet zelf thuis je bloeddruk en deze geef je door aan jouw praktijkondersteuner. Uiteraard kun je als dat nodig is nog wel bij de praktijkondersteuner terecht. Naast zelf bloeddruk meten is het ook mogelijk om bijeenkomsten met de leefstijlcoach te volgen of online leefstijlmodules.


Met het totaalaanbod bloeddruk en leefstijl programma willen wij ervoor zorgen dat:

-        Je meer tevreden bent over de persoonlijke zorg en je eigen inzet en regie

-        Je minder vaak naar de huisartsenpraktijk hoeft te komen

-        Je meer inzicht krijgt in je eigen gezondheid en leefstijl

-        Je uiteindelijk minder of geen medicatie hoeft te gebruiken

Hoe schrijf ik me in voor totaalaanbod bloeddruk en leefstijl?

Interesse in deelname? Als je deel wilt nemen, schrijf je dan in door te klikken op ‘inschrijven’. Je ontvangt een bevestigingsmail met informatie en je zult binnenkort uitgenodigd worden voor de (digitale) informatiebijeenkomst. Je kunt daarna zelf beslissen of je deel wilt nemen aan de leefstijlbijeenkomsten.


Inschrijven
Wat is gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden. Een GLI duurt 2 jaar. Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding door zorgverleners. Het aantal groepsbijeenkomsten en sessies voor individuele begeleiding verschilt per programma. Als huisarts kunnen we mensen hier voor verwijzen als ze voldoen aan de criteria. Voor meer informatie over gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) klik op onderstaande link.


Meer informatie
Hoe kom ik aan een bloeddrukmeter?

Bij deelname aan totaalaanbod bloeddruk en leefstijl kun je tijdelijk een gratis bloeddrukmeter ontvangen van je huisarts. Overleg met de huisarts of praktijkondersteuner of dit programma voor je geschikt is. Je kunt ook zelf een meter aanschaffen bij de bloeddrukmeterswebshop. Met de kortingscode 'huisartsenpraktijk.nl' krijg je €  5 euro korting op een bloeddrukmeter.


Bestel hier je bloeddrukmeter
Wanneer geef ik mijn waarde door?

Je kunt je waardes zo vaak als je wilt invoeren in jouw portaal. Zo krijg je inzicht in de door jou gemeten bloeddrukwaardes. Jouw zorgverlener bekijkt de waardes één keer per jaar. Als jouw bloeddruk te hoog is, dan kun je een bericht sturen  naar jouw zorgverlener. Er wordt dan sneller gekeken naar de meting en je krijgt snel een terugkoppeling. Bekijk hier wat een normale bloeddruk is.

Wanneer krijg ik terugkoppeling van mijn huisarts?

De zorgverlener bekijkt de bloeddrukwaardes één keer per jaar. Als jouw bloeddruk te hoog is, dan kun je een bericht sturen  naar jouw zorgverlener. Er wordt dan sneller gekeken naar de meting en je krijgt snel een terugkoppeling.

Wanneer moet ik bloed prikken?

Je ontvangt bericht van de praktijk als je bloed moet prikken.

Moet ik nog een afspraak maken op de praktijk?

Afspraken maken op de praktijk is standaard niet meer nodig. De zorgverlener en jijzelf hebben veel inzicht in jouw bloeddrukwaardes, doordat je vaker zelf je bloeddruk meet. Indien het noodzakelijk is om naar de praktijk te komen, is dat uiteraard wel mogelijk.